Tuta & kör – Sverige runt

Snart är det sommar och det är ju hur kul som helst. Men vad ska vi egentligen göra alla dessa lediga dagar? Det är någonting som vi börjat fundera på på allvar, för någonting spännande och roligt ska vi väl ändå kunna ta och hitta på? Efter att ha pratat fram och tillbaka om det i några veckor så har vi bestämt oss. Vi ska ut och se Sverige, och främst då typ Dalarna, Norrland, Jämtland, Härjedalen och så vidare. Kanske en avstickare in i Norge också. Bila runt och upptäcka okända sidor av landet helt enkelt.

Det låter väl som någonting som skulle kunna blir hur roligt och spännande som helst? Å andra sidan, det kan ju också bli typ soppatorsk eller punka mitt i natten på en mörk skogsväg. Men det skulle ju också vara lite spännande och roligt. I efterhand, efter några år eller två när vi börjat glömma hur hemskt det var. Det kan komma att bli hur bra som helst!

Dax att fixa till bilen lite
För att vi ska få ut det mesta av vår bilsemester måste vi nog fixa till bilen lite. Ge den en ordentlig genomgång helt enkelt, så att den är i bra skick när det väl är dax att ge oss ut på vägarna. Så dåligt skick är inte bilen i, men heller inte så bra. Vindrutan, till exempel, kommer nog att behöva bytas ut. Den är helt enkelt inte i speciellt bra skick, och vi borde nog ha reparerat den för ganska så länge sedan egentligen.

Bilglas

Så här fin vindruta vill vi ha på vår bil!


Vi ska kolla med vår lokala Ryds Bilglas och se vad de säger. Kanske kan de fixa till den utan att den behöver bytas ut. I vilket fall som helst så måste v göra någonting åt den. Om inte annat så är det ju direkt trafikfarligt att köra omkring med en vindruta i uselt skick, och om vi ska åka hundratals mil i sommar så är det nog bäst om vi ser till att bilen är i så bra skick som möjligt. Säkerheten framför allt! Det är inte bara att tuta och köra…

Leave a reply

Your email address will not be published.