Träna löpning tillsammans

Det är många som tränar tillsammans och det finns en väldigt bra anledning till det. Faktum är att man tränar som allra bäst om man har en träningskompis som ligger på ungefär samma nivå som en själv. Det beror helt och hållet på att man kan pusha varandra till att göra bättre ifrån sig och prestera bättre resultat. Är man dessutom bästa vänner, som vi är, så kommer det att bli en del hårda ord ut ute i spåren för att man ska klämma ur sig det där lilla extra.

För helt ärligt talat, det är extremt tråkigt att springa ensam och träna ensam. Det blir ett evigt nötande där man bara har sitt eget tempo att rätta sig efter och det är enbart klockan som man kan använda för att bedöma om det går snabbt eller inte. Det finns ingen push eller extra motivation när man väl är ute, även om musik såklart kan hjälpa till. Men ingenting slår en nära vän som närmast piskar en till att springa lite snabbare, lite längre. Det i sin tur har gjort att vi båda har nått helt nya resultat i vår träning och har kommit ner på tider som vi inte trodde var möjliga. Det lönar sig att ha motiverade kompisar ute i spåret.

Vart vi vill nå med vår löpning har vi inte riktigt bestämt oss för än, tills nu har det mest handlat om att hålla sig i form. Men vi kommer säkerligen att anmäla oss till några tävlingar framöver, med vår gemensamma tävlingsinstinkt kommer vi att krossa allt motstånd!

Leave a reply

Your email address will not be published.