Smycken som inte kostar för mycket

Studentekonomin är alltid en fråga som är på tapeten när man studerar. Det brukar sägas att vi har det riktigt dåligt ställt, med låga bidrag och inte alls speciellt mycket som man kan låna utöver det. Det är inte riktigt sant. Det kan visserligen vara så för en del studenter, men faktum är att om man är försiktig och noga när det kommer till sina pengar som har man det rätt gott ställt. Det betyder alltså att om man nu planerar för inköpen på ett bra sätt så kommer man ha mer pengar över till annat.

Som student så lär man sig verkligen värdet av pengar. Det är minst sagt ett brutalt sätt att få svart på vitt hur mycket pengar är värda och man får en lite mer ödmjuk inställning till hur ens föräldrar hade det och att det faktiskt inte går att köpa allt, hela tiden. Man måste planera och prioritera, där faktiskt nöje och shopping kan få vara en del av prion. Det är med andra ord möjligt att leva riktigt bra som student, och inte alls vända på slantarna i ett existensminimum. Som student kommer du att kunna unna dig saker, mycket saker, om du bara lär dig att planera och budgetera din vardag.

Det gäller såklart att vara smart som student också. Det handlar om att hitta de billigaste varianterna, leta efter lågprisprodukterna och slå till på specialerbjudanden och reor. Vissa lyxprodukter, exempelvis smycken från Pilgrim, har redan ett lågt pris, så där behöver man inte jaga speciellt mycket, men annars finns det många sätt att spara på. Det gäller att vara kreativ!

Leave a reply

Your email address will not be published.