Mer än bara för skönhets skull

Det pratas mycket om skönhetsoperationer i våra kretsar. Det är många som har provat på olika åtgärder, vissa mindre som krämer och liknande, men det finns även de som har provat på att operera näsan eller använda sig av botox. Vi har länge ansett att det finns en felaktig bild av dessa operationer, och framför allt när det gäller brösten. Visst är det så att det finns operationer som enbart är till för att öka storleken, många gånger helt onödigt. Men det finns också andra orsaker till bröstoperationer, som exempelvis bröstlyft och bröstförminskning. Delar som det pratas mindre om.

Sanna genomgick en operation i tonåren. Det var en bröstförminskning, vilket var fullkomligt nödvändigt. Det kanske kan låta märkligt för vissa, men med väldigt stora bröst kommer man att ha problem med att göra enkla vardagliga saker, då de ofta är i vägen. Dessutom blir det en ständig påfrestning för ryggen. En behå räcker inte till och samtidigt kräver det att ryggen fortfarande måste bära upp vikten, och det kan ge smärta. Så var det för Sanna, hon hade konstant ont i ryggen och att träna något var i princip omöjligt eftersom att de hela tiden var i vägen. En bröstoperation på Citadellkliniken, som förminskade storleken på dem, var precis det hon behövde. Nu slipper hon ryggont och kan samtidigt röra sig betydligt smidigare, och hon ångrar inte operationen för en sekund. Så det finns fler anledningar än enbart skönhet till att genomgå bröstoperationer.

Även bröstförstoring kan ha andra orsaker bakom sig, som till exempel att något genomgått en operation där man varit tvungen att ta bort hela, eller delar av, bröstet.

Leave a reply

Your email address will not be published.