Hjälpa pappa att bli modern

Det här med att lära gamla hundar att sitta är verkligen något alldeles extra svårt. Nu i sommar så har jag varit hemma hos mamma och pappa en hel del, och de har hållit på att renovera i köket. Jag gjorde vad jag kunde för att hjälpa till, men det blev alldeles tydligt för mig att det skulle ta riktigt lång tid om pappa fick göra precis som han alltid har gjort – nämligen att åka iväg direkt till affären och börja kolla där. Han säger att han gillar att känna på grejerna, och samtidigt få personlig service av de som jobbar där. Visst, det kan man göra, men finns andra delar av de här besöken som inte direkt gör det lättare att handla med honom. Dels så innebär det långa köer, det tar tid att åka och sen när man väl har hittat något att köpa så är det problemet att få det med hem. Det inkluderar många gånger bokning och hyrning av släp. Tidskrävande med andra ord.

Kom in i 2010-talet

Jag vet inte hur länge jag har tjatat på honom att det fungerar mycket bättre att beställa saker online, men pappa verkar har något emot att ens befinna sig i samma rum som en surfplatta. Det är med hans eget intresse i åtanke som jag fortsätter att tjata, för mamma har tröttnat för många år sedan att försöka få honom att tänka nytt. Till slut gav han mig en chans. Han hade bestämt sig för vilket kylskåp han ville ha, specifikationerna. Jag fick i uppdrag att hitta det kylskåpet, och jag gav mig verkligen in i det för att visa honom hur enkelt det faktiskt är att köpa kylskåp på nätet. Pappa bara skrattade åt mig när jag satt och klickade mig fram, och till slut skickade in en beställning. Givetvis var han skeptisk när det gick iväg, men han var samtidigt trygg i vetskapen om att han inte betalat för det än.

Kan ni gissa hur förvånad han såg ut när leveransen från bygghemma stod utanför dörren tre dagar senare? Det var roligt att se hur han nästan fumlade med allt, och han såg ut som en fågelholk när budet enkelt rullade in det nya kylskåpet, satte in kontakten och gick därifrån med det gamla. Så snabbt gick det och det enda som pappa behövde göra var att betala fakturan. Kan ni gissa vad som hände senare den kvällen? Jag upptäckte att pappa satt i fåtöljen med plattan i handen och surfade omkring på bygghemma och såg nästan löjligt glad ut. Han rodnade lite när han såg att jag upptäckt honom. Jag hoppas att han kan se möjligheterna som nätshopping faktiskt har.

/Male

Leave a reply

Your email address will not be published.