Billig studentlitteratur

Studentlivet är per definition ett fattigt liv. Mycket av de slantar som man spenderar går dels till hyra men också till mycket studentlitteratur. Faktum är att det går väldigt mycket pengar till dessa böcker, pengar som man annars kanske kunde ha använt på betydligt roligare saker. Nöden sägs vara kreativitetens moder och det syns kanske som allra mest hos studenter som gärna ser till att spara pengar där det går. Studentlitteraturen är en sådan sak som man kan spara in mycket på, framför allt om man är smart och utnyttjar lägena som ges.

Ofta finns det på universitetets hemsida en specifik avdelning som är helt vigd åt bokbyte eller att äldre studenter säljer gamla böcker till ett kraftigt reducerat pris. Dessa säljande studenter ska man hålla koll på, för ett litet boende betyder också att det finns brist på utrymme, vilket i sin tur betyder att man gärna gör sig av med sådana saker som man inte längre behöver, som gammal studentlitteratur. Där finns det en guldgruva för de smartaste av studenter.

Det är också fullt möjligt att hitta det på nätet. Det finns ett par stora sidor som sysslar med att samla studenter som vill sälja litteratur och där är priserna ofta väldigt låga. Det betyder alltså att man kan spara flera tusenlappar i månaden om man är smart och förutseende. Dessa sidor på internet samlar som sagt människor från hela landet, så det är inte speciellt svårt att hitta de böcker man behöver, speciellt inte om man läser en stor och populär utbildning.

Leave a reply

Your email address will not be published.